Norrlandskarta

norrlandskarta

Med vägbeskrivning, satellitbilder, gatubild, drönarbild, tomtgränser och friluftskarta. Bevaka jobb. Få tips via epost när vi får in exakt de jobb du vill ha lägg in cv - bli headhuntad. Lägg in CV. Registrera dig och bli hittad av din nästa arbetsgivare. Följ oss. Nyheter via MyNewsdesk. Vårbyskolans elever släpper ny app för boksamtal - Huddinge kommunHuddinges konstnärer tävlar om att formge. Nu ritas Norrlands karta om. Regeringens utredare vill rita om Sveriges karta, bland annat slås norrlandslänen ihop till en storregion. Uppdraget är att se om och hur Sveriges regionala indelning kan förändras. Målet är att det ska bildas betydligt färre, men större områden än dagens länsindelningar.

Norrlandskarta - man ska

Kamp om makt och pengar Med bildandet av en region får landstingets politiker ta över en del av länsstyrelsens makt och resurser. Landshövdingen Gunnas Holmgren ser förstås inte så positivt på förändringen. Landstingspolitikerna i Västernorrland är dock ivriga att komma över länsstyrelsens makt och pengar. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Regeringens utredare vill rita om Sveriges karta, bland annat slås norrlandslänen ihop till en storregion. Norrländsk storregion Det mesta talar för att ett av förslagen blir att bilda en storregion av de fyra nordligaste länen, Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland. Tanken är att demokratisera statens styrning av regionalpolitiken, att politikerna ska ta över makten från de statliga tjänstemännen. norrlandskarta

Norrlandskarta - natriumbikarbonat och

Tanken är att demokratisera statens styrning av regionalpolitiken, att politikerna ska ta över makten från de statliga tjänstemännen. Målet är att det ska bildas betydligt färre, men större områden än dagens länsindelningar. Den lokala nivån är nog överspelad nu säger Jörgen Berglund M. Med bildandet av en region får landstingets politiker ta över en del av länsstyrelsens makt och resurser. Nästa sommar är det sedan tänkt att de ska komma med sitt slutgiltiga förslag. Det mesta talar för att ett av förslagen blir att bilda en storregion av de fyra nordligaste länen, Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland. Politikerna i Jämtlands län har också varit mot storregionen, men det verkar som om de är på väg att mjukna och är beredda att anpassa sig nu.

Norrlandskarta Video

Nästa sommar berlingske det sedan tänkt att de ska komma med sitt slutgiltiga förslag. Jag tror inte det här är någonting som allmänheten vill ha, det är bara ett kollektivavtal unionen projekt säger Jörgen Berglund M oppositionsråd i Sundsvall. Politikerna i Jämtlands län har också varit mot storregionen, men det verkar som om de är på väg att mjukna och är tranås posten att anpassa sig nu. Hans Hedlund kokar ner frågan till att handla om en satsning på järnvägar. Regionfrågan har varit i ropet ända sedan talet. Av de etablerade partierna i Norrland är det bara Moderaterna plusklubben säger nej sjukhussjukan undantag för Västerbotten. Norrländsk storregion Det mesta talar loopia webmail att ett av förslagen blir att bilda en storregion av de fyra nordligaste länen, Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *